< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

Az RhB ABe 4/4III 52 és 54 pályaszámú motorkocsik egy személyvonattal Ospizio Bernina és Bernina Lagalb között

Fényképezte: Lászlófi Károly
Készítés ideje: 2010:04:21 09:18:42

942 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Obere Berninabachbrücke Ospizio Bernina Bernina Lagalb 235 ABe 4/4 III ABe 4/4 III 54 52 Svájc RhB Rhätische Bahn kisvasút motorkocsi havas nyílt vonal magaslatról táj Werbelok napos abe44-bernina Welterbe Albula-Bernina Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

Az RhB ABe 4/4 III  52 és 54 pályaszámú motorkocsik egy személyvonattal Ospizio Bernina és Bernina Lagalb között fotó

A Berninabahn azon kevés alpesi átkelők közé tartozik, ahol nincs hágóalagút. Szemben az Oberalp-hágóval és a Brünig-hágóval, ahol ez gazdasági megfontolás volt, itt direkt a legszebb, gleccseres vidék felé hozták a vasutat, és a nehezebb oldalon vezették le az olasz oldalon, hogy minél szebb panorámában gyönyörködhessenek az utasok. A Berninabahnnak már a huszes években komoly marketingje volt: az igazgató a vasútról készült filmfelvételekkel házalt Európa elit társaságainál és a filmszínházakban, hogy újabb és újabb turistákat szerezzen a kirándulóvasútja számára.
A nagy, lapos, jéggel borított felület a földuzzasztott Lago Bianco, a gleccserek vizéből táplálkozó erőműtó, amit mindkét oldalán vasbeton gát határol. Alatta a dunai oldalon található a piciny Lago Negro, ami sekély, így az alját borító iszap határozza meg a színét. A Pó felöli oldalon hosszú, a sziklába vájt alagutakba lefektetett csövek szállítják a vizet az erőművekhez.

Új albumok:
Mocanita Moldovita

 
Havas képek Felsővisóról

Napi vonatfotók


További friss képek Gyermekvasút Városi közlekedés

Fotó: Lászlófi Károly

Copyright 2005-2014. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum email