< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

Az RhB Ge 4/4II 630 és a Ge 3/3 215 Samedanban, a hálózat keleti központjában

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2011:04:19 08:51:29

1179 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
233 230 Samedan 233 230 Samedan RhB villamos tolatómozdonyok 215 Ge 3/3 630 Ge 4/4 II tehervonat hegyek napos villanymozdony tolatómozdony kisvasút Svájc Rhätische Bahn RhB Welterbe Albula-Bernina Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

Az RhB Ge 4/4 II  630 és a Ge 3/3 215 Samedanban, a hálózat keleti központjában fotó

A hely egy kicsit olyan, mint Celldömölk: fontos vasúti csomópont, karbantartóbázis, természetesen ide esik a pók is, de mégsem ez a legnagyobb (vagy, ami itt inkább számít: leghíresebb) város a közelben. Persze, a nagyon-nagyon gazdagok üdülőparadicsomának tekintett Arany háromszög része, vannak itt is menő szállodák, sőt, itt van a repülőtér, ahol hárompercenként száll le egy business jet, de azért mégsem St. Moritz ez. Vagy éppen Pontresina, ami szerintem még menőbb, mint St. Moritz (itt is van egyfajta dezurbanizáció, de legalábbis egy nagyon durva szecessziós szállodasor örökpanorámával).
A nagymozdonyos ingavonat Pontresinából jön és az Engadinba tart. Épp a St. Moritzból Churba tartó RegioExpress vonatot várja, amiről közös peronos átszállást biztosítanak. Előtte az RhB két Stammnetz villamos tolatómozdonyának egyike, valószínűleg a közeli Cho d'Punt teherpályaudvarról hozott pár kocsit. Samedan nevét [Zámédánnak] ejtjük, a hangsúly az é betűn van.

Új albumok:
Gőzmozdonnyal Tapolcára

 
Ungvári Gyermekvasút

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2019. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum