< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A PKP Cargo ET41 001 Bytom állomáson

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2015:12:28 10:05:29

681 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Bytom 1019 ET41 ET41 001 Lengyelország felhos villanymozdony kétszekciós mozdony különleges festés állomás gépmenet Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A PKP Cargo ET41 001 Bytom állomáson fotó

Bytomban a nagyra nőtt csarnok ellenére a személyforgalom igen csekély, a teherforgalom viszont jelentős (főleg áthaladóban): a Chorzówból induló és Gdyniába tartó Szénszállító Törzsvonal itt halad keresztül - talán ezért is tartanak Chorzów felé a kétszekciós, ET41 sorozatú villanymozdonyok. Maga a gép jellegzetesen lengyel, és tulajdonképpen nem egyéb, mint két, távvezérlésre egyébként is képes EU07-es mozdony állandóan összekapcsolva és egyik végükön vezetőállás helyett kocsiktól kölcsönzött csuklóalagúttal összekötve. A gépek olyannyira EU07-esek, hogy az évtizedek alatt három félmozdonyból valódi EU07-es épült át... A 001-es és társa is igencsak retrós színekben került a fényképezőnk elé, eddig ugyanis csak PKP Cargo-színű gépet fotóztam - és persze Szlovákiában, hiszen ez a beszámoló az első lengyelországi vonatfotós túránkról szól:

Van egy elég komoly gyűjteményem egyébként 001-es mozdonyokból .

Ide egyébként abszolút nem a normál nyomközű vonatok fotózása miatt jöttünk, hanem a bytomi kisvasutat kerestük - de bénák voltunk, és a telefonba lediktált részletes instrukciók alapján sem találtuk meg. Pedig elég egyszerű volt:

Végül szerencsére egy későbbi túrán az is meglett, és természetesen be fogok számolni róla. Bár üzemben nem láttuk, a járműtelepen és a teherpályaudvaron bőven lettek érdekes képek, a többi lengyel kisvasútról, amit meglátogattunk, nem is beszélve.

Új albumok:
Covid vegyes 2.

 
Behavazott vonatok Pestszentlőrincen

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2024. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum