< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A MOB Ge 4/4 8001 Menuhin Festival Gstaadt La Tine és Rossiniere között a Crystal Panoramic Expresszel

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:07:19 10:35:28

314 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
240 La Tine Rossiniere MOB Ge 4/4 8001 Ge 4/4 magaslatról táj nyílt vonal panorámakocsi hegyek napos ge44-menuhin Werbelok villanymozdony kisvasút Svájc MOB Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A MOB Ge 4/4 8001  Menuhin Festival Gstaadt  La Tine és Rossiniere között a Crystal Panoramic Expresszel fotó

A GTO-s vezérlésű, az RhB Ge 4/4III sorozatára járműszerkezetileg hasonlító mozdonyait a MOB 1994-ben szerezte be. A négy gép főleg a panorámavonatokat továbbítja és elő vannak készítve a háromsínes rendszerben a váltóáram alatti közlekedésre is - erre az új koncepció szerint már nyílván nem lesz szükség.

La Tine után véget ér a Sarine szurdoka és a vasút lassan emelkedve egy szélesebb völgyben halad. Amíg a Genfi-tó partjáról való meredek kiemelkedésnél vagy a hágó közelében a mély szurdokok tetején egyensúlyozva a természet a leglenyűgözőbb, Rossiniere-től kezdőden a táj szelídebb, csak a távolban látszódnak kétezres vagy magasabb hegycsúcsok. Ezen a részen viszont talán az összes általam eddig bejárt vasút közül a legerősebb a tipikus svájci építészet jelenléte, minden ház rönkökből rakott emelettel, nyeregtetővel készült, épp csak a hegyikecskék hiányoznak a tetőkről. Kecskés Péter téli fotóján mégjobban átjön ez a hangulat, érdemes rákattintani.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum