< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A PKP EP07 1012 Łęgowo Sulechowskie és Babimost között egy fapadós árazású, TLK75110 gyorsvonattal

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2019:07:16 09:29:15

272 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Legowo Sulechowskie Babimost 1028 EU07 Lengyelország villanymozdony Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A PKP EP07 1012 Łęgowo Sulechowskie és Babimost között egy fapadós árazású, TLK75110 gyorsvonattal fotó

EU07

PKP InterCity

EU07 085

Gyártó: Pafawag, Wroclaw / H. Cegielski, Poznan
Tengelyelrendezés: Bo' Bo'
Teljesítmény: 2000 kW
Sebesség: 125 km/h
Szolgálati tömeg: 80 t

Az English Electric által gyártott EU06 sorozat licencia alapján, Lengyelországban készült változata. Univerzális mozdonytípus, a PKP IC és TLK vonatait, valamint a PKP Cargo tehervonatait húzva is előfordul. Módosított típusú motorral és más áttétellel, járműjavítókban épült át 97 gép EP07 sorozatúvá, de sorszámukat megtartották. Továbbfejlesztett változatai az ET41 és ET22 sorozatú tehervonati mozdonyok is.

Wikipedia
Fényképek
Miután lefotóztuk a reggeli vonatot, nem volt más dolgunk, mint várni a délutánit. Mivel az nagyon sok idő, és a vágányzár miatt sem a többi vonal motorkocsijait, sem a ritkás tehervonatokat nem fotózhattuk, a fővonalon pedig nagyon korlátozottak (és elég egyformák) a lehetőségek, így egy közeli, villamosított mellékvonalhoz indultunk kétes minőségű utakon keresztül. Ez a mellékvonal a Wroclaw-Szczeczin (Breslau-Stettin) fővonalból Zielona Góra után ágazik ki és Zbaszynekben csatlakozik a Varsó-Berlin vonalba, és így a leggyorsabb összeköttetés onnan Varsó felé. Ez a gyors egyébként Bydgoszczon és Gdanskon át Gdyniába közlekedik. Mivel lengyel földrajzból a legtöbb magyar nem vérprofi, ezért beteszek ide egy térképet:

Wolsztyn környékének vasúti térképe
A lengyelországi Wolsztyn környékének vasúti térképe - a térképre kattintva az északi országok oldala nyílik meg az Atlaszban

A berlini fővonal közelségéből sejthető, hogy észak-déli irányban nagyjából Lengyelország derekánál vagyunk. Eléggé Nyugaton, közel az Odera-menti Frankfurthoz. A fenti térképen a leginkább bal oldalt látható vasúton készült ez a fotó. Északon Zbaszyn és a Berlin-Varsó fővonal. Középen Wolsztyn, onnan balra a fölhagyott vonal Sulechówba, délre az általában a gőzösök által járt lesznói irány, keletre pedig az általában szombaton füstbe boruló poznani vonal. Nincs a térképen, de Grodzisk Wielkopolskiból a Leszno-Poznan vonalig normál nyomközű hajtánypálya vezet, Stare Bojanowóból észak felé pedig egy félig-meddig létező kisvasút indul, amelyen Smigielig van esetenként forgalom, onnan tovább a (zömmel út mentén vezető) pálya járhatatlan még hajtánnyal is.

Új albumok:
RhB - Hauenstein - Jura

 
Semmering- és Steyrtal-nosztalgiavonatok

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2019. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum