< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

Egy ismeretlen MGB ABDeh 4/10 Visp állomáson

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2016:07:26 20:52:41

760 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Visp 232 246 Visp 232 246 MGB Svájc naplemente napnyugta becsillanás éjszakai felvételi épület motorvonat GTW Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

Egy ismeretlen MGB ABDeh 4/10 Visp állomáson fotó

A Mont Blanc-Express vonalára tett rövid kitérő után ideje volt elindulni a szállásunk felé, ami Zermattól nem messze volt, mivel másnapra komoly hegymászást terveztünk. Ehhez először a Simplonbahnon (Lausanne - Martigny - Sion - Visp - Brig - Domodossola) vonatoztunk kb. egy órát egy SBB IC-vel a wallisi fő közlekedési csomópontig, Vispig. Korábban Brig volt a fő fordítókorong, mivel Bern felé a BLS ott adta a legjobb csatlakozást, a Lötschberg Bázisalagút megépítésével azonban Visp került a fókuszba. Ekkor épült a modern felvételi épület is, illetve az MGB vonatai is azóta Vispben találkoznak, mivel a vonal több részben üzemel.

Az eredetileg is szeparált Brig-Visp-Zermattbahn és a Furka-Oberalpbahn mentén az utazási igények is igencsak mások; míg Brigtől Andermatt felé leginkább a helyi lakosok utaznak, Zermatt a luxusturizmus egyik fellegvára, autómentes város, és számos hírességnek van itt nyaralója (vagy csak bérel egy szobát egész évre, mert ott még az is bőven A-kategóriás dolognak számít), ráadásul Zermatt felé sűrűbben, nagyobb kapacitással járnak a vonatok, és persze oda új, légkondis-panorámablakos motorvonatok járnak, míg Andermatt és Disentis felé a Szili-korú poggyászmotorkocsik az egységkocsikkal. Annyit fejlődött a dolog, hogy arrafelé már minden vonatba jut egy Stadler alacsonypadlós kocsi is. Az ezúttal kimaradt, inkább elkezdtük a részben fogaskerekű emelkedésünket a Mattervispa völgyében.

Új albumok:
Covid vegyes 2.

 
Behavazott vonatok Pestszentlőrincen

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2024. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum