< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSR 475.196 Kisandacs-Lakács és Elekcse között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2018:06:17 09:26:02

433 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Szlovák gözösök 196 475 Szlovákia szántóföld napos magaslatról táj nyílt vonal nosztalgia vonat gözmozdony Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSR 475.196 Kisandacs-Lakács és Elekcse között fotó

Második túránk célpontja ismét Üzbég környéke volt, ezúttal egy Nyitráról indult gőzösös különvonat miatt. A vonat apropója az azon a hétvégén a Bratislava-Vychod pályaudvaron megrendezett RENDEZ 2018 járműparádé volt. Pozsony-Kelet állomás a 19. század végén nyílt meg, mint a MÁV új rendezőpályaudvara. Innen a Rendez elnevezés, amit a mellé épített vasutas kolónia lakói még a 20. század közepén is használtak lakóhelyük elnevezésére - ennek eltörlésére végül az egész területre a Vychod, vagyis Kelet szót kezdték a csehszlovák hatóságok erőltetni. Szerencsére az elnevezés újra föltört.

Bár maga a volt Vychod fűtőházban működő vasúti múzeum és az idei érkező külföldi vonatok is izgalmasak, mi ezúttal a vidékről oda induló különvonatok útját kerestük, így számos érdekességből, például a modellből ismerős ČSD emeletes csuklós kocsiból és MÁV 424-esből álló különvonatról is lemaradtunk, majd egyszer magára a parádéra is el kell menni, illetve utazni a Pozsonyon belüli különvonatokkal (Hlavnáról és Ligetfaluról is van ilyen vonat). Most viszont egy gőzöst és egy Bézét cserkésztünk be, és persze fotóztunk mindent, ami keresztbejött.

Új albumok:
Gőzmozdonnyal Tapolcára

 
Ungvári Gyermekvasút

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum