< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSK 757 006-2 Harmanec Jaskyňa állomáson

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2012:10:30 07:47:11

589 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
270 Harmanec Jaskyňa 757 (ZSSK) 006 757 Búvár ŽSSK havas fák hegyek felvételi épület állomás dízelmozdony ZSSK Blonski festésű mozdony havas Szlovákia ZSSK Blonski kocsik Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSK 757 006-2 Harmanec Jaskyňa állomáson fotó

Autó nélkül sem lehetetlen Közép-Szlovákiába eljutni, csak nagyon kell akarni. A délutáni utolsó vonattal utaztam el Pozsonyba, ahonnan az éjszakai vonattal Ruttka felé indultam. Ez ülőkocsiban rendkívül szórakoztató volt... A leszállás éjfél után nem sokkal volt a hideg állomáson, de szerencsére pont szemben üzemelt egy éjjel-nappali kocsma, így nem éreztem rosszul magam. Még szürkület előtt indult egy 813-913 sorozatú motorvonat (Bagetka), ami a napi egyetlen személyvonat volt Besztercebányára, és az sem állt meg mindenhol, így Dolny Harmanecből napkelte körül még föl kellett szaladnom Harmanec Jaskynához, ami közúton is durva szerpentin. Nehezítő körülmény, hogy a Dolny Harmanec-i állomás is magasan a völgy fölött van, tehát először lemásztam a völgybe, majd az úton föl Harmanec Jaskynáig, és onnan föl a cikk-cakkozó gyalogúton az állomásra. Hát itt már nem fáztam.

A kora hajnali vonatról készült kép mintha terepasztalról készült volna: a vonat friss fényezése természetellenesen csillog, a tökéletes hegyek pedig mintha egy háttérposzterről néznének vissza ránk. Ez a terepasztalszerűség tetszik a mai napig a 170-es vonal középső, hegyi szakaszában.

Új albumok:
Remek cseh<br />teles keretek

 
Fények fotósvonata

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum