< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A Rhätische Bahn Tm 2/2 117 Thusis állomáson

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2012:06:18 06:29:01

1016 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Thusis 230 RhB dízel tolatómozdonyok Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A Rhätische Bahn Tm 2/2 117 Thusis állomáson fotó

Ismét Svájc a téma, de egyre inkább szakadunk el a tematikus albumoktól, és így most két különböző túra összeillő képei következnek. Az első túra az utolsó vonatos RhB-túránk volt, a Chur-Disnetis vonal 100 éves jubileumával összekötve. A Surselvalinie jubileumi ünnepségének fotói már régen fönt vannak, de a jubileumi hétvége után még két napot vonatoztunk Graubündenben az egyet fizet, kettőt kap akció keretében megvásárolt Graubünden Passunkkal, és ezek a képek adják majd az album első felét. A bérletünkből kifolyólag itt Graubünden két nagy vasúttárasága, az RhB és az MGB, vagyis a Matterhorn-Gotthardbahn szerepelhetnek újra. Az album második fele már két évvel későbbi, a nyári autós túránk első epizódja lesz. Ezen a túrán Dél-Svájc legtöbb izgalmas vasútvonalát bejártuk és végigfotóztuk (a kivételt az Aigle és Martigny környéki vasutak jelentik), de ennek első része is kedvenc Gaubündenünkben játszódik, így itt volt a helye. Azóta több túránk is volt Svájcba, így még jobban tágult a horizontunk, tehát ezt követően mindenképpen a túra útvonalát követve fogok tudni beszámolni az utazásokról. Ez azt is jelenti, hogy megszűnik az a kiváltságos helyzet, hogy egy vasút történeti leírása és az összes, róla készült képem egy helyen, egy albumban található meg: ebben az albumban is jelentősen bővítem az Albulabahnról készült fényképeim jegyzékét. De a linkek követése mindenkinek kielégítheti a kíváncsiságát: az Albulabahn történetéről itt olvashatsz , ha pedig az összes, eddig föltöltött albulás fotóra vagy kíváncsi, akkor ebben a Címkefolyamban találod őket.

Térjünk tehát rá ennek az utazásnak a történetére! Vonattal érkeztünk, a szállásunk kisebb hegymászásnyira, Valendas faluban volt a Surselvában, ahonnan a 100 éves ünnepségeket nagyon könnyen, a további célpontjainkat (az Albulabahnt és az MGB-t) minimális utazással, korai csatlakozásokkal elérhettük. A kiváló szálláshely egy régi istállóban volt berendezve, így átfújt rajta a szél, tehát csak nyárra javasolható, de nagyon bevált. Olcsó és eszméletlen hangulata van, a kilátása pedig lélegzetelállító. Ottlétünkkor még havas hegycsúcsok vettek körbe minket.

Az ünnepségek után, hétfőn, az Albulabahn még nem befotózott szakaszára készültünk. Thusis és Filisur között a Schynschlucht igen durva szurdokvölgyét Surava és Alvaneu között kellemes, széles völgy követi, ami gyönyörű, nyílt, hegyes hátteres képek készítését ígérte. Az első megemlítésre érdemes fotó mégis az S-Bahn elővárosi vonatok végállomásán, Thusisban készült, ahol ismét a tejrakodást sikerült megörökíteni , ezúttal egy tolatócsoporttal a háttérben.

Új albumok:
Remek cseh<br />teles keretek

 
Fények fotósvonata

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum