< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A Rhätische Bahn De 2/2 151 Poschiavo állomáson

(RhB Berninabahn)

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2012:12:29 19:18:26

1253 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Poschiavo 235 De 2/2 De 2/2 151 Svájc RhB Rhätische Bahn kisvasút hóeke havas futoház villanymozdony éjszakai Welterbe Albula-Bernina Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A Rhätische Bahn De 2/2 151 Poschiavo állomáson fotó

1909-ben szintén a föllendülő teherforgalom miatt a Poschiavo és Tirano közötti völgyi vonalszakaszra rendelték szintén az SIG és Alioth üzemektől az Fe 2/2 pályaszámú, poggyászteres motorkocsit (a völgyi kifejezés egyébként LOL: ugyanolyan meredek, mint a szerpentin a hágón). Az eredetileg líraáramszedős, fadobozos és szürkére festett motorka tulajdonképpen nem más, mint egy Muki . 1951-ben kapott ollós áramszedőt, 1965-ben nevezték át mai pályaszámára, a fa burkolatot pedig 1942-ben és az 1961-62-es évek fordulóján újították föl. Kezdeti szürkéjét sárgára, zöldre, barnára, majd a ma is látható narancssárgára cserélte.

Persze, a Hómuki belinkelése is logikus, a motorkocsi előtt ugyanis egy szabvány RhB hóeke áll. Ezt nem a nagy hófalak áttörésére használják általában, bár valószínűleg hajnalban mentek egy menetet a srácok vele a Berninára, gyakrabban azonban egyszerűen menetrend szerinti vonatok elé kötik akár a Berninabahnon, akár a Stammnetzen, például az Albulán. Alant egy berninás videón látszik, hogy is néz ki ez a mindennapokban:

Természetesen érdemes a Youtube oldalára is ellátogatni, és nézelődni a javasolt videók között. Én is készítettem videófelvételeket a túrán, egyszer, ha sok időm lesz, el is fogom készíteni őket és közzéteszem, addig türelmeteket kérem! Ugyanez a móka jól tud mutatni a Furka-Oberalpbahnon is.

Új albumok:
Retró hétvége 2020/2.

 
Retró-hétvége 2020/1

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2019. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum