< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A MÁV-START M62 194 Nemesgulács-Kisapáti és Badacsonytördemic-Szigliget között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2020:08:01 16:48:59

1654 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Nemesgulács-Kisapáti Badacsonytördemic-Szigliget 29 M62 (MÁV) M62 194 dízelmozdony Szergej napos nyílt vonal füst retró retró-kocsik Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A MÁV-START M62 194 Nemesgulács-Kisapáti és Badacsonytördemic-Szigliget között fotó

M62

MÁV-START, PKP Cargo, UZ, RŽD, további volt szovjet vasutak

M62 194

Az M62 sorozatú mozdonyokat a mai Ukrajna területén található Vorosilovgrádi Mozdonygyárban gyártották a MÁV részére 1965 és 1978 között. A típus kifejlesztésével a Szovjet Vasutak is nagyszámú, a nyugati űrszelvényekben is bevethető, így hadimozdonynak is optimális járművet kapott, amiből a Varsói Szerződés többi tagországának (NDK, Csehszlovákia, Lengyelország) is szállítottak, így az ütközőállamokban is rendelkezésre állt a Vörös Hadsereg által ismert mozdonysorozat. A fűtési generátorral nem rendelkező mozdonyok itthon elsősorban a tehervonatok továbbítását végezték, de nagyterhelésű gyorsvonatokat - kazánkocsival vagy villamos fűtőkocsival kiegészítve - továbbítottak a Bakonyban és a Balaton-partokon is. Ma klasszik és remot változataiban ismét elsősorban a nem villamosított vonalak teherszállításában vesznek részt, és dolgoznak a Záhonyi Átrakókörzet (ZÁK) normál- és szélesnyomtávú rendezőiben is.

Tengelyelrendezés: Co' Co'
Teljesítmény:1472 kW
Legnagyobb sebesség: 100 km/h
Dízelmotor típusa: 14D40
Ütközők közötti hossz: 17550 mm
Szolgálati tömeg: 116,5 t

Wikipedia
Fényképek
Fényképek a teljes járműcsaládról

Az elmúlt néhány évben elég sok retró járműről készítettem fényképet itthon és külföldön, szerintem érdemes megnézni őket:

A retró-mozdonyok nagyon népszerűek Csehországban (főleg a Búvárok esetében), Szlovákiában (itt számos villanymozdony is kapott retró színt, így akár a Magas-Tátra, akár az Alacsony-Tátra fővonalán lehet retró gépekkel találkozni, ha az ember szerencsés), illetve korábban népszerű volt az osztrák villanymozdonyok között (ezekből a Roco számos szép vasútmodellt is ki tudott adni).

Új albumok:
Covid vegyes 2.

 
Behavazott vonatok Pestszentlőrincen

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2024. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum