< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSKC 752 023-2 Szalóc és Vígtelke között, immár egyvágányú pályaszakaszon

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 12:30:09

1598 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
253 Szalóc Slavec jaskyňa Vidová Vígtelke 752 (ZSSK Cargo) 023 752 hegyek nyílt vonal napos tehervonat Szlovákia ŽSCS dízelmozdony Bardotka bánya ZSSK régi festésű mozdony Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSKC 752 023-2 Szalóc és Vígtelke között, immár egyvágányú pályaszakaszon fotó

Az immár kicsit kiegészült tolatós még mindig az a tolatós. Szemben a régi időkkel, amikor még naponta volt Kassáról Somoskőújfalun át tehervonat erre (hogy minél többet Szlovákiában fusson a szerelvény), amíg a Vasmű több pozsonyi vagy csácai vonatot Zólyom felé küldött, hogy tehermentesítse az ukrán belépőkkel túlterhelt 180-as vonalat (a ŽSSKC volt a linzi vasmű kizárólagos ércszállítója, minden érc Ágcsernyőn át közlekedett), addig napi 2-3 pár gyorsteher elment a 160-ason, amihez még hozzájöttek azok a vonatok, amik a tolatósok által összehúzott kocsikat szedték össze. Ez ma már mind nincs, napi egy pár Enyiczke-Csáca gyorstehert próbál összelapátolni a ŽSSKC errefelé, hogy legyen valami teherforgalom, de igaziból nem lenne szükséges, csak ha leállnak, akkor nem tudnák megmagyarázni azt a sok gépet, amit fönntartanak a tehereknek, a tológépkészenléteket, és az nem hiányzik, hogy ezek szükség esetén már ne álljanak rendelkezésre. Egy rendes gyorsteher ezen a szakaszon vonó, előfogati és két tológéppel tud fölmenni, ezért nem ritkák erre a semmeringi stílusú többes gépmenetek sem.

A tolatós behúzza a környékről a kocsikat Pelsőczre, ami az üzemi központ, ahonnan rendezés után majd gyorsteherek végére függesztve jutnak el a rendeltetési állomásukra.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum