< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSKC 752 023-2 Szalóc és Vígtelke között, immár egyvágányú pályaszakaszon

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 12:30:09

1158 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
253 Slavec jaskyňa Szalóc Vidová Vígtelke 253 Slavec jaskyňa Vígtelke Vidová Szalóc 752 (ZSSK Cargo) 023 752 hegyek nyílt vonal napos tehervonat Szlovákia ŽSCS dízelmozdony Bardotka bánya ZSSK régi festésű mozdony Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSKC 752 023-2 Szalóc és Vígtelke között, immár egyvágányú pályaszakaszon fotó

Az immár kicsit kiegészült tolatós még mindig az a tolatós. Szemben a régi időkkel, amikor még naponta volt Kassáról Somoskőújfalun át tehervonat erre (hogy minél többet Szlovákiában fusson a szerelvény), amíg a Vasmű több pozsonyi vagy csácai vonatot Zólyom felé küldött, hogy tehermentesítse az ukrán belépőkkel túlterhelt 180-as vonalat (a ŽSSKC volt a linzi vasmű kizárólagos ércszállítója, minden érc Ágcsernyőn át közlekedett), addig napi 2-3 pár gyorsteher elment a 160-ason, amihez még hozzájöttek azok a vonatok, amik a tolatósok által összehúzott kocsikat szedték össze. Ez ma már mind nincs, napi egy pár Enyiczke-Csáca gyorstehert próbál összelapátolni a ŽSSKC errefelé, hogy legyen valami teherforgalom, de igaziból nem lenne szükséges, csak ha leállnak, akkor nem tudnák megmagyarázni azt a sok gépet, amit fönntartanak a tehereknek, a tológépkészenléteket, és az nem hiányzik, hogy ezek szükség esetén már ne álljanak rendelkezésre. Egy rendes gyorsteher ezen a szakaszon vonó, előfogati és két tológéppel tud fölmenni, ezért nem ritkák erre a semmeringi stílusú többes gépmenetek sem.

A tolatós behúzza a környékről a kocsikat Pelsőczre, ami az üzemi központ, ahonnan rendezés után majd gyorsteherek végére függesztve jutnak el a rendeltetési állomásukra.

Új albumok:
Különvonatok

 
Nyár végi Felvidék

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum