< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSKC 752 023-2 Rozsnyó és Szalóc között a Dobsinából érkezett tolatós tehervonattal

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 11:49:01

1628 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
253 Rožňava / Berzétei vasgyár Rozsnyó Slavec jaskyňa Szalóc Brzotín Berzéte kitérő 752 (ZSSK Cargo) 023 752 táj felhos nyár hegyek nyílt vonal tehervonat ŽSCS dízelmozdony Bardotka Szlovákia ZSSK régi festésű mozdony Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSKC 752 023-2 Rozsnyó és Szalóc között a Dobsinából érkezett tolatós tehervonattal fotó

Füleknél kissé dombosabbá válik a vidék, lesz egy pár szép kanyar, de azért nem egy Rhätische Bahn ez még, Feledig pedig teljesen alföldivé válik a táj. Meglepődik az utas, hogy annyi kihagyott kis falusi megálló után miért áll meg a hétkocsis gyorsvonat Csízfürdő telepi részén, aztán mikor Sajólénártfalvánál ismét észak felé fordul a pálya, végre ismét látszani kezdenek a hegyek, még ha csak ilyen alacsony, gyér erdővel borított (mondjuk ki: lerabolt, elhibázott erdőművelés eredményeképp leromlott erdővel borított) hegyecskék is. A vonat itt is csak a városokban áll meg, a falvakat a végig a vasúttal párhuzamos, legalább három autó széles, frissen felújított főúton közlekedő buszok szedik össze. Tornalja környékén szinte autópálya épült: szalagkorlát, különszintű lehajtók, 110 km/h engedélyezett sebesség veszi el a vasúttól az utasokat, miközben az 1994-re tervezett villamosítás már sosem fog megvalósulni.

Ennek oka alapvetően a képen látható: bár a gyorsvonat után reménykedtünk, hogy még beesik a gyorsteher Enyiczke felől, csak egy tolatós tehervonatot kaptunk. Persze nem baj, remek, ódivatú, vegyes szerelvény, láthatóan több állomásról összeszedett vagonokkal, jellegéhez illően kissé kopott dízelmozdonnyal. Dobsináról jön, a MÁV fővonal 2003. óta személyszállítás nélküli, utolsó szakaszáról, és esetleg Rozsnyón is tolat néha. Külön a 160-as vonalon nincs tolatós tehervonat, a gyorsteher pedig eltűnt - lehet, hogy nem készült el, lemondták, vagy másfelé közlekedik.

Új albumok:
Újra Tátrai Villamos

 
A Marostól a<br />Dunáig

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum