< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSK 812 003-6 Vereskő állomáson (Červená Skala, Szlovákia)

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 19:07:45

833 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
372 červená Skala Vereskő 812 (ZSSK) 003 812 felvételi épület állomás tükörkép muvészi Bézé ŽSSK motorkocsi Szlovákia Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSK 812 003-6 Vereskő állomáson (Červená Skala, Szlovákia) fotó

A Felvidék az a hely, ahol képesek gyorsvonati számban is Bézét közlekedtetni, akár kétvágányú, villamosított vonalon is (ilyen járt Lipótvár és Galánta között, de jár még Bézé a drót alatt Zólyomból Lévára, gyorsvonati számban pedig sokáig Zólyom és Ruttka között lehetett Iker-Bézével találkozni). Ilyenkor a fotós szinte el akarja rakni a fényképezőgépet (egyesek meg tényleg el is teszik). Nem szabad azonban, hiszen ezek a vonatok is eltűnhetnek. Mikor ez a fotó készült, a Horehronec, búváros gyorsvonat csak a hét bizonyos napjain közlekedett a Besztercebánya-Vereskő-Margitfalva vonalon, a személyforgalmat különböző Bézék látták el. Breznó és Besztercebánya között nagyjából ütemes menetrend volt, azon túl csak pár vonat, de mind egészen Vereskőig. Vereskőn át kellett szállni másik vonatra (ugyanolyan Bézé, de a margitfalvi fűtőház jóvoltából), és azzal lehetett továbbmenni, de csak napi kétszer. A többi vonat Dobsinai Jégbarlang és Margitfalva, vagy csak Nálepkovo és Margitfalva között járt, némi hézaggal itt is nagyjából ütemesen.

Azóta pá-pá Horehronec, a márkanevet csak úgy lehúzták a lefolyón, lettek helyette RegionalExpress vonatok Besztercebánya és Margitfalva között. Ezek minden nap járnak, kicsit rövidebbek, mint a Horehronec, de ugyanúgy mozdonyosak, így jó vonatot továbbra is lehet fotózni errefelé, sőt, több mozdonyos vonatot. Eltűntek viszont a Bézék - a REX-eken kívül csak Breznóbánya és Besztercebánya, valamint Nálepkovo és Margitfalva között jár vonat, valamint hajnalban és este van még kiránduló és munkásvonat egészen Dobšinská źadová Jaskyňáig. Tehát ez az itt lefotózott Bézé ma már igencsak archívnak számít. Ezután a kép után elvonultunk Helpára, ami a völgy legnagyobb települése, ahol a szállásunk volt.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum