< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSKC 751 118-1 Kisözörény és Lice-Gice között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 14:21:24

868 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Lice-Gice Hucín Kisözörény Gemerská Hôrka zastávka 365 751 (ZSSK Cargo) 118 751 ŽSSKC ZSSK régi festésű mozdony táj nyár napos hegyek mellékvonal nyílt vonal tehervonat Szlovákia dízelmozdony ŽSCS Bardotka Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSKC 751 118-1 Kisözörény és Lice-Gice között fotó

Pelsőc - jelentős fűtőházával és a Sajó és a hegyek közé szorult teherpályaudvarával fontos forgalmi csomópont, és ma is akkora a teherforgalom a környéken, hogy gyakran a peronos vágányokat is igénybe veszik teherkocsik tárolására, rendezésére a dél körüli csúcsforgalomban. A kocsik egy része persze tárolt.

Közép-Szlovákia vasúti térképe
Közép-Szlovákia vasúti térképe, jobb oldalt a Pelsőc-környéki mellékvonalakkal
Forrás: bueker.net

A Rozsnyóról induló dobsinain túl Pelsőcről két valódi mellékvonal is indul, amelyek tényleg HÉV-ként épültek meg annak idején. Ma már csak teherforgalom van rajtuk, a személyszállítás ott is 2003. óta szünetel. Ez a két vonal a Pelsőc - Nagyszabos (Slavošovce) és a Pelsőc - Murányalja (Muraň) vasútvonal. Előbbit a Csetnekvölgyi HÉV építette, és 1894. november 13-án adták át a forgalomnak. Utóbbi, ahol mostani fotóink készültek, A Murányvölgyi HÉV munkája, és 1893. november 22.-től üzemeltette a MÁV a szokásos szabványszerződés szerint.

Új albumok:
A Rodope-kisvasút

 
50 éves a BKV - <br />Villamosfelvonulás

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum