< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽSSKC 751 118-1 Kisözörény és Lice-Gice között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:08:15 14:21:24

914 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
365 Gemerská Hôrka zastávka Hucín Kisözörény Lice-Gice 751 (ZSSK Cargo) 118 751 ŽSSKC ZSSK régi festésű mozdony táj nyár napos hegyek mellékvonal nyílt vonal tehervonat Szlovákia dízelmozdony ŽSCS Bardotka Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽSSKC 751 118-1 Kisözörény és Lice-Gice között fotó

Pelsőc - jelentős fűtőházával és a Sajó és a hegyek közé szorult teherpályaudvarával fontos forgalmi csomópont, és ma is akkora a teherforgalom a környéken, hogy gyakran a peronos vágányokat is igénybe veszik teherkocsik tárolására, rendezésére a dél körüli csúcsforgalomban. A kocsik egy része persze tárolt.

Közép-Szlovákia vasúti térképe
Közép-Szlovákia vasúti térképe, jobb oldalt a Pelsőc-környéki mellékvonalakkal
Forrás: bueker.net

A Rozsnyóról induló dobsinain túl Pelsőcről két valódi mellékvonal is indul, amelyek tényleg HÉV-ként épültek meg annak idején. Ma már csak teherforgalom van rajtuk, a személyszállítás ott is 2003. óta szünetel. Ez a két vonal a Pelsőc - Nagyszabos (Slavošovce) és a Pelsőc - Murányalja (Muraň) vasútvonal. Előbbit a Csetnekvölgyi HÉV építette, és 1894. november 13-án adták át a forgalomnak. Utóbbi, ahol mostani fotóink készültek, A Murányvölgyi HÉV munkája, és 1893. november 22.-től üzemeltette a MÁV a szokásos szabványszerződés szerint.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum