< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

Egy NS (Nederlandse Spoorwegen) 8600-as vagy 8700-as VIRM motorvonat Amsterdam Holendrecht és Breukelen között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2014:06:08 07:58:37

1229 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
VIRM VIRM irodaház város felhos oldalról emeletes vonat motorvonat Hollandia NS Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

Egy NS (Nederlandse Spoorwegen) 8600-as vagy 8700-as VIRM motorvonat Amsterdam Holendrecht és Breukelen között fotó

VIRM-ológiában járatlanként pontos sorozatjelet nem tudok mondani, annyi biztos, hogy ez egy hatrészes szett. Ezek közül a 8600-asok eredetileg négyrészesek voltak, utólag lettek hatérszesre bővítve, miközben a háromrészes 8200-asok négyrészes 9400-asokká bővültek. Innen a VIRM (Verlengd InterRegio Matrieel) elnevezés. Hollandiában egyébként majdnem minden vonat VIRM, kivéve a Randstad Sprinterjeit, és néhány extrább járművet, mint a minőségi IC-forgalomban közlekedő NID vagy Koploper szerelvények.

Egyébként a képek Utrecht tartmányban készültek, ami közvetlenül határos a déli és az északi Holland tartománnyal is, de egészen pontosan fogalmazva nem Hollandia, csak a der Nederland névnek nincs magyar megfelelője. Olyannyira kerüli a magyar ezt a nem lényegtelen kérdést, hogy miközben Holland tartomány lapja a Wikipedián 65 nyelven érhető el (köztük a tízmilliók által beszélt rétoromán, okcitán, szárd, ólatin, zulu, fríz és gael nyelveken), magyar nyelven nincs meg, és a Hollandia lapon szó sem esik a nevezéktannal kapcsolatos ellentmondásokról. Hangsúlyozza viszont, hogy a holland közjog különbséget tesz „Hollandia” és a „Hollandiai Királyság” között. A Hollandiai Királyság 4 részből áll: Hollandia, valamint Karib-szigetekhez tartozó Aruba, Curaçao és Sint Maarten.. Ír helyette olyan marhaságokat, hogy az 1851-ben létrejött Holland Köztársaságot a külföldiek a leggazdagabb tartomány után Hollandiának nevezték el..

Egyébként nem kis meló volt kideríteni, hol álltunk meg a busszal pihenni, és hol lőttem ezt a képet, de szerencsére a vasút és az irodaházak között található Amsterdam-Rijn-Kanal (Amszterdam-Rajna-csatorna) elég jellegzetes volt, így fél óra műholdkép- és Street-view-nézegetés után sikerrel jártam.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum