< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

Szlovák Ikerbézé Kos és Nováky között

(Nyitravölgyi Vasút)

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2011:10:15 12:23:32

819 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Kós Kos Nyitranovák Nováky 340 813-913 (ZSSK) 813 Szlovákia Bézé motorkocsi ŽSSK napos nyílt vonal hegyek távírópózna vár Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

Szlovák Ikerbézé Kos és Nováky között fotó

A háttérben a bajmóci kastély, amely Szlovákia egyik vezető turisztikai látványossága.

A várkastélyt egy mésztufa rakáson építették, amelyen a 11. században egy középkori vár állott. A múltban a leghíresebb nemesi családok birtokolták, miközben az utolsó tulajdonosa a Pálfi család volt. Pálfi János gróf a 19. század végén az egész objektumot Hubert J. budapesti műépítésszel átalakíttatta a közép-franciaországi Loire folyó mellett álló várak mintájára. A romantikus elképzelésű középkori vár jellegzetes körvonalait kidomborítják a palota, kápolna és tornyok meredek tetői.

Jelenleg a művészet-történeti múzeum gyűjteményét csoportosították a várkastélyban. A kiállított tárgyak közt a 19. és a 20. század fordulójából származó eredeti berendezéseket és műtárgyakat látni. A maga nemében egyedülálló és a legértékesebb művek közé tartozik a 14. század közepéről származó későgót képgyűjtemény - a firenzei N. di Cione Ortagna ún. Bajmóci oltár c. műve. A várkastély megtekintésének része a várkastély alatti cseppkő barlang meglátogatása, amely össze van kapcsolva a 26 m mély várkúttal.

Új albumok:
Retró hétvége a Balatonon

 
Gőzmozdonnyal Tapolcára

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2019. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum