< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A Transports Publics du Chablais (TPC) ABeh 2/6 546 Les Doigts és a BDe 4/4 401 Aigle állomáson

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2018:03:28 08:23:23

380 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Aigle 246 278 279 280 TPC Svájc Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A Transports Publics du Chablais (TPC) ABeh 2/6 546  Les Doigts  és a BDe 4/4 401 Aigle állomáson fotó

Rögtön az előző album után folytatom annak történetét. Tulajdonképpen Aigle miatt indultunk erre az egész túrára, egyrészt, mert már régen érdekelt ez a környék, másrészt, mert még az ősszel találtam egy remek és nagyon olcsó szállást, amit akkor le is foglaltam, igaz, még nem tudtam, milyen túrát fogok tudni köréépíteni. Nagyon mondjuk nem aggódtam, és végül az RhB - Voralpen Express - Waldenburgerbahn - Chemin de Fer de Jura útvonal lett, tulajdonképpen délkeletről indulva északnyugaton át a Genfi-tóval bezárólag körbejártuk egész Svájcot - a Swiss Travel Pass csodája, hogy ezt gyorsan és olcsón megcsinálhattuk, nem kell azon gondolkodnunk, merre menjünk, mehettünk bármerre.

Igaz, ehhez kellett egy francia nyelvű beszélgetést folytatnom a szállásadónkkal, mivel a Jura-hegységi kerülőnk miatt későn értünk csak oda, de a rozsdás nyelvtudásom is elég volt a boldoguláshoz. Másnap pedig már korán reggel kimentünk a vasútállomásra, mert három vasútvonalat kellett beutaznunk és még fotózni is akartunk. De azt hiszem, talán sokan vannak köztetek, akik nem tudják, hogy merre is járunk, úgyhogy itt a hely a térképen:

Nem ez az a hely, ami először beugrik a vasútbarátoknak Svájcról, de a sok svájci utazás után ide mindenképp el akartam jutni, mivel kisvasúti értelemben egy nagyon tömény hely, ráadásul az itt található négy vasút mind nagyon eltérő karakterű, ezért nagyon vártam a túrának ezt a részét is. A fotón látható új, kisvasúti terminál 2008-ra készült el, előtte simán csak a felvételi épület előtti térbe voltak beépítve a vágányok, az innen induló három társaságé egy kellemes összevisszaságban, mindenféle vágánykapcsolatokkal, és a tér közepén kirakodott darabáru-szállító kocsikkal . Akkor még a három vonal az eredeti színezését viselte, hiszen 2000-ig külön társaságok voltak, és utána fokozatosan átvették az uralmat a nagyon kortárs, de azért jól fotózható TPC festésű járművek. Hamarosan megismerjük a társaságokat külön-külön.

Új albumok:
Hűsítő svájci kisvasutak

 
Főleg kisvasúti különvonatok

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2020. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum