< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A MÁV-START 431 115 Szemeretelep megállóhelyen

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2020:03:16 15:16:28

290 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
V43 (MÁV) Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A MÁV-START 431 115 Szemeretelep megállóhelyen fotó

Szóval kifotóztam magam, meglett a KISS, és ezzel elég muníciót gyűjtöttem, hogy szükség esetén hónapokig kibírjam szabadidős tevékenység nélkül. Ekkor ugyanis még semmit nem tudtunk a koronavírus magyarországi terjedéséről, úgyhogy három héten át semmi mást nem csináltam, mint dolgoztam otthonról, és kéthetente háromszor elmentem boltba. Azóta is kapok rengeteg kritikát, hogy miért tettem így. A válasz nagyon egyszerű: mert megtehettem. Otthonról dolgozom, egyébként sem keveset. Semmi okom nem volt másokat potenciálisan veszélybe sodorni azzal, hogy elhagyom a lakásomat. És ezt persze nyíltan elvárom mindenki mástól is, aki megteheti.

Ehhez képest sokan annak hallatára, hogy az egyetem nem tart katalógust, elkezdték körbevonatozni az országot, kalauzokkal, munkából hazatérő, home office-ba vonulni nem tudó dolgozókkal teli vonatokon. Szerintem ez felelőtlen, és tönkreteszi azt az erőfeszítést, amit mi tanárok és a diákjaink tesznek, amikor otthon maradnak, bár a laza kijárási korlátozási szabályok miatt persze mindent _is_ lehetne csinálni. De büszkén árulhatom el osztályfőnökként, hogy a diákjaim komolyan veszik a rájuk rótt feladatot. És persze szokásuk szerint nagyszerűek.

Ma már persze tudjuk, hogy Magyarország helyesen kezelte a koronavírus-járványt, amit a képek készültekor még semmi esély nem volt tudni. Azóta megtudtuk. És akkor újra lehet felelős döntéseket hozni. Például a saját tulajdonú gépjárművel nyilván bárki elmehet vonatot fotózni, ha olyan helyen száll ki, ahol tutira senki nincs a közelben, nehogy valaki elterjessze az egyébként elzárt és a vírusnak nem kitett populációkban is.

Új albumok:
Höllentalbahn

 
Retró hétvége 2020/2.

Napi vonatfotók


További friss képek Kisvasút Városi közlekedés Szlovákia

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2020. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum