< Előző | Mesefolyam | Bélyegképek | Címlap | English |

A ŽFBH 441 308 Grad és Ovčari között

Fényképezte: Takács Bence
Készítés ideje: 2017:07:05 17:16:02

499 megtekintés

Nagyfölbontású kép

Térkép:
térkép
Címkék:
Ovčari Grad 267 Ovčari bejárati ív ZFBH 441 308 441 Balkán ASEA ŽFBH villanymozdony Bosznia-Hercegovina nyílt vonal napos Hasonló fényképek

Keress a címkék között!

A ŽFBH 441 308 Grad és Ovčari között fotó

Tehervonat híján fölmentünk Ovčariba lefényképezni a délutáni személyvonatot. Mármint az egyetlent, hiszen reggel megy föl Konjicból Szarajevóba, és csak délután jön vissza, ennyi a gép és a kocsi egész napos teljesítménye. Napközben sajnos rosszak az esélyek tehervonatok elkapására, mivel egy-egy szakaszon mindig vágányzárt tartanak, ellenőrzik a sziklafalak és a fák állapotát, mert nagyon sok a fakidőléses, kőomlásos baleset. Ottjártunkkor viszont éjszaka folyamatosan pörögtek a tehervonatok, hiszen a fiumei (rijekai) kikötő bővítése miatt most erre járt minden Zenicából. A szállásunk másik ablaka a vasútállomásra nézett, így este az erkélyen sörözgetve számolhattuk a lefotózhatatlan tehervonatokat. Ráadásul Konjic és Bradina között tológépet is kapnak a teherek - erre egy kijelölt gép és a személy gépe áll rendelkezésre. A Zenica felől érkező, acéllal rakott vonatokat nem kell tolni. Este sajnos lerobbanást is láthattunk, az egyik teher gépét végül hidegen továbbították egy másik vonattal honába, így egy időre Konjic tele lett tehervonati szerelvényekkel.

Sajnos a tehervonatozós állapot nem marad meg sokáig, Ploče kikötője drágább, a rakodási technológia sem az igazi, így hamarosan visszatérnek a tehervonatok Fiume felé.

Új albumok:
Moszkva, Pétervár, egyebek

 
Remek cseh<br />teles keretek

Napi vonatfotók


További friss képek

Fotó: Takács Bence

Copyright 2005-2017. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.

Impresszum